miercuri, 30 noiembrie 2011

Titanic (filmul din 1997)

Titanic
Titanic poster.jpg
Afișul filmului.
RegizorJames Cameron
ScenaristJames Cameron
ProducătorJames Cameron, Jon Landau
Producător executiv: Rae Sanchini
DistribuitorParamount Pictures (Statele Unite)
20th Century Fox (international)
Studio20th Century Fox
Paramount Pictures
Lightstorm Entertainment
MontajJames Cameron
Conrad Buff IV
Richard A. Harris
MuzicăJames Horner
ScenografieRussell Carpenter
Distribuție
Premiera19 decembrie, 1997
Durata194 minute
ȚaraStatele Unite ale Americii
Limba originalăengleză
Premii11 premii Oscar
Globuri de Aur
Buget200 milioane $
Încasări1.843.201.268 $



Titanic este un film american epic din 1997 de gen romance și dezastru regizat, scris, co-produs și co-editat de James Cameron. O relatare fictivă a scufundării navei RMS Titanic, are în rolurile principale pe Leonardo DiCaprio în rolul lui Jack Dawson și pe Kate Winslet în rolul lui Rose DeWitt Bukater, membri a două clase sociale diferite care se îndrăgostesc la bordul navei în timpul fatalei călătorii inaugurale. Deși rolurile principale și povestea de dragoste sunt fictive, unele personaje sunt bazate pe figuri istorice. Gloria Stuart joaca rolul lui Rose bătrână iar Billy Zane joacă rolul lui Caledon Hockley, logodnicul tinerei Rose. Cameron a văzut povestea de dragoste ca o modalitate de a lega audiența de tragedia navei.
Producția filmului a început în 1995, când Cameron a realizat filmări ale epavei Titanicului. Scenele moderne au fost turnate la bordul navei Akademik Mstislav Keldysh, pe care Cameron a folosit-o ca bază în timpul filmării scenelor cu epava. O reconstrucție a Titanicului a fost construită la Plajas de Rosarito, Baja California iar modele la scară și imagini realizate pe computer au fost folosite pentru a reproduce scufundarea. Filmul a fost parțial finantat de Paramount Pictures si 20th Century Fox și, la vremea respectivă, era cel mai scump film din istorie, cu un buget aproximat de 200 de milioane de dolari.
Filmul era inițial programat pentru lansare pe 2 iulie, 1997 dar întârzierile de post-producție au amânat lansarea pentru 19 decembrie, 1997. Titanic a devenit un enorm succes financiar și critic. A fost nominalizat pentru paisprezece premii Oscar, câștigând unsprezece trofee, inclusiv cel mai bun film și cel mai bun regizor. A devenit filmul cu cele mai bune încasări ale tuturor timpurilor, cu încasări de peste 1,8 miliarde de dolari la nivel mondial - primul film care să aibă încasări de peste un miliard de dolari - și și-a păstrat acest titlu timp de doisprezece ani când a fost depășit de următorul film al lui Cameron, AvatarTitanic a fost clasat pe locul 6 de către Institutul American de Film în Top 10 cele mai bune filme epice. Filmul este programat pentru relansare în format 3D în anul 2012.

Povestea

La începutul filmului, apare Brock Lovett, un căutător de comori care încearcă să recupereze vechi artefacte de pe epava Titanicului. Acesta descoperă un portret al unei tinere fete care poartă un colier. Rose, în vârstă de 101 ani, susține că ea este tânăra din portret și începe să povestească totul. In acest film este vorba despre tragedia din 1912 in care mor peste 1500 de oameni.Totul incepe cand un tanar castiga un bilet pe Titanic un adevarat paradis.La bordul vasului el o intalneste pe Rose si se indragosteste de ea.Aceasta se indragosteste de el.Cand vasul se scufunda mor foarte multi oameni iar ei incearca sa reziste apei reci ca gheata.La sfarstul filmului tanarul moare iar Rose scapa cand o barca o gaseste. Dupa acest film, s-a realizat si o melodie intitulata My heart will go on, cantata de Celine Dion. Melodia a fost lansata in anul 1998.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu